Pobeda Smederevaca na putu za osvajanje utešnog trećeg mesta

SMEDEREVO, 2. jun 2023 – Pošto su eliminisani od subotičkog Spartaka u borbi za ulazak u finale plej-ofa sa Ubom za plasman u Super ligu, sinoć su smederevski rukometaši morali da odigraju prvi meč za treće mesto u Super B ligi; Smederevo – Crvenka 30:27 (14:11).

Ako se izuzme jedino vođstvo gostiju na početku susreta u četvrtom minutu – 1:2, preostali deo utakmice protekao je u znaku učenika trenera Nenada Martića.

U više revijalnom nego prvenstvenom duelu domaći su predvođeni efikasnim Dušanom Stojkovićem (6 golova) i Bogdanom Stankovićem (6), prvi deo susreta rešili u svoju korist, uz napomenu da se pre pauze u listu strelaca upisao i golman Filip Todorović.

Svoju dominaciju, iako sa postavom u kojoj su uglavnom bili oni sa do sada u prvenstvenim mečevima manjom minutažom, Smederevci su potvrdili i u nastavku.  U 45. minutu su pogotkom kadetskog reprezentativca Vanje Mirkovića (2) otišli su na plus 6.

Gosti iz Crvenke nisu se predavali, pa su se tri minuta pre kraja, pogotkom Egića (5), približili na gol zaostatka.  Ali, to nije ugrozilo pobedu domaćih; uz odbrane golmana Martića, kapiten Marjanović, koji je zbog  povrede veći deo meča proveo na klupi, u poslednjim trenucima utakmice, pogodio je  za konačnih 30:27.

Već u nedelju sledi revanš u Crveni, ako domaći pobede idućeg četvrtka u Smederevu trebalo bi da bude novi meč, da se odluči ko će na kraju prvenstva zauzeti treće mesto na tabeli Super B lige.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!